Коя е тя?
Шарената рокля си облече.
Брат обичен ще изпраща вече.
Гали нежно златните косици,
ситно рони бисерни сълзици,
че ú стана тъжно на сестрата.
Няма да си види скоро брата.
Ще се срещнат пак чак след година.
Той на юг се стяга да замине,
тя пък – да обира плодовете,
по гори и по поля да шета...
Работа сестрата много има,
докато дочака Баба Зима.
(е............)
из "От зима до ......
с усмивка и песен"
© Борко Бърборко Todos los derechos reservados
радват ме твоите детски стихчета...много..