15 мая 2019 г., 09:56

Рапунцел 

  Поэзия » Юмористическая
465 1 7

Рапунцел не обича вече Принца!

Това е приказен, но все пак гаф.

Желана е принцесата от всинца,

но влюби се неистово в... жираф.

 

Омръзна й от ловки катерачи,

с амбиции, надскачащи ги в ръст.

Като бръшлян увивни нагаждачи,

по златните коси пълзящи с хъс.

 

Жирафът на петна е друга бира

изискан господин във фрак, с лорнет.

Главата му в небето чак опира,

с копита, без рога де тоз късмет!

 

Тя в кулата въздушна си се крие,

той в облаците не лети в мечти.

Достатъчно е да протегне шия,

с целувка я събужда. Без щети.

 

И тъщата доволна е не мрънка,

в десeтката от трети път, но как!

Не липсващо звено, а мъж че дрънка,

след брак по сметка с охлюв и макак.

 

А принцовете клети галопират

към други замъци с жени в беда.

Ала Рапунцели и в тях намират,

от кротките принцеси ни следа.

 

 

15.05.2019

© Мария Димитрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??