26 февр. 2008 г., 19:58

Равногорка 

  Поэзия » Другая
907 0 5
Не ме гледай тъй,
че само с поглед ще те запаля!
Не съм свикнала
дръзките като теб да ги жаля.
Не ме питай как
тая хубост лицето излъчва -
такава дивна мома
сърцето ти само ще измъчва.
Не искай от мене
ей тъй - просто да ти пристана,
ще се погубя,
ако в твоя дом къщница стана.
Аз съм родена
да скитам на воля по тези балкани,
не да заключвам
в окови мойте непокорни длани.
Малка съм още -
свидни са мене бащини двори,
не бих позволила
в клетка някой да ме затвори.
Не ме гледай тъй -
аз съм лична равногорка!
Открадни си друга -
да блести във клетка, да ти е изгора.

© Васка Мадарова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??