27 янв. 2010 г., 09:31

Равносметка 

  Поэзия
498 0 9

 

РАВНОСМЕТКА

 

 

Тъй и тъй ще си отида не навреме.

Пък и струва ли си да оставам? –

Не са за предпочитане проблемните,

които не изгарят в суетата само?

 

Дали сега, дали след сто години –

все ще бъде не съвсем на място.

Но не искам хрисим да отмина,

без да чуят моя крясък

 

всички стихнали и равновесни хора,

невидели своята несрета.

Сега отивам зарад тях да се помоля.

Зарад мойте братя непоети.

Та дано да видят, че зад битието

има и неща, които се не вписват в сметки. 

 

© Ангел Веселинов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??