28 февр. 2021 г., 08:30

Разбор на миналата зима 

  Поэзия » Любовная
343 6 12

РАЗБОР НА МИНАЛАТА ЗИМА

 

Ръждясаха тополите отвчера.

Небето се разбрида в сива слама.

Покри се с пелена от мъх и пепел.

И залезът мъждукаше без пламък.

 

Земята е притихнала под скрежа,

вдърви се някак, мравка не пролазва,

врабчето се покри и се наежват

от леден дъх сънливите оврази.

 

И даже тишината е трошлива

под стъпките хрущи на сол и пясък.

Снегът ли е причина да си идеш

защото всъщност друго нищо няма?

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??