18 мая 2019 г., 04:21  

Раздиран от въпроси и отговори 

  Поэзия
182 4 3

Всяка долина ли сринат хълм е,

а бурята – небе, тъй разгневено?!

Всеки блян ли недосбъднат сън е,

под слънце, от пожари несломено?!

 

И всяка скръб – неизкрещян е вик,

усмивката – намигване на Бога,

страстта – емоция във своя пик,

омразата – блудница болно броди?!

 

А любовта е танц на Херувим,

надеждата – зов, приютил безкрая,

мечтанието – път пред нас, незрим,

посланието – лъч красив от рая?!

© Данаил Таков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??