РАЗДЯЛА!?
Всеки ден се разделям със нещо.
Всеки ден съм почти изигран.
Тръгвам случайно, случайно се връщам.
Става ми скучно, пак тръгвам натам.
Там, където забравям за всичко:
за умора, за грижи, за вас.
Мои толкова близки приятели,
щом се сетя - се смея на глас.
Толкоз близки, че близост такава
с враговете си бих разделил
и когато от нещо ми писне,
чаша вино със тях бих изпил.
Всеки ден се разделям със нещо.
Всеки ден се променям и аз.
Изигран да се чувствам не искам
И затуй се разделям със вас!
© Иван Иванов Все права защищены