13 мар. 2022 г., 07:34

Раздяла 

  Поэзия » Оды и поэмы
210 1 6

Ще си тръгна и аз...

Един ден

Както всички други

преди мен

Съвсем неочаквано

и съвсем непланирано

Ще оставя всичко...

тъй,

както било е!

Даже чашата чай,

ще е недопита...

и леглото, може би,

неоправено...

Ще си тръгна сама,

тъй...както дошла съм

По пътека незнайна,

ще продължа...

И ще търся тунела

Онзи с дъгите...

и омайваща,

бяла точка във края

Kоято...казват, зове те

и те нежно притегля

и след която...

назад...връщане няма!

Но преди да си тръгна...

Ще си взема довиждане

Кратко, мило -

невидимо за вас,

въздушно сбогуване

Ще се срещнем отново -

отдавна го зная!

И когато вестта ви достигне

За мен си спомнете...

и не ми се сърдете,

че си тръгнах внезапно...

без предизвестие

Аз бях оназ пеперуда...

Със прашец от любов Ви посипах...

и с криле,

за последно,

Ви помахах за сбогом!

...

Ще се случи един ден...

Зная...

Никой, никога,

не си знае края...

Ще се случи!

Нейзбежно е!

Ще се случи...

но НЕ още...

Valentina Mitova

07/03/2022

© Valentina Mitova Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??