Съзвездията съществуват в друго време,
безкрайно дълго и протяжно.
Касиопея е красива,
а Орион е силен.
Могъществото търси красотата,
а тя самата търси сила.
Историята им не съществува всъщност,
защото по същество е невъзможна.
Те са далечни.
Делят ги време и пространство.
Но както казах,
съзвездията съществуват в друго време
и тяхното ги срещна някак.
Той беше гневен, тя самотна...
По нечия прищявка се запознаха.
Без супернови,
без взривове и звездопади.
Просто се познаха.
Тя беше неговото топло-лично,
Той беше нейното стабилно рамо.
Но после слънцето изгря различно.
И някъде в небето те разбраха,
че тяхното небе не съществува.
Той е герой - не я предаде,
но тя разбра,
че с нея той ще е обречен.
Така се случи раздялата на
Орион и Касиопея.
Една история,
която - повтарям ви – е невъзможна...
и вечна в свойто съвършенство.
© Еле-на Все права защищены