18.07.2024 г., 9:00 ч.

Раздялата на Орион и Касиопея 

  Поезия » Любовна
100 1 0

Съзвездията съществуват в друго време,

безкрайно дълго и протяжно.

Касиопея е красива,

а Орион е силен.

Могъществото търси красотата,

а тя самата търси сила.

Историята им не съществува всъщност,

защото по същество е невъзможна.

Те са далечни.

Делят ги време и пространство.

Но както казах,

съзвездията съществуват в друго време

и тяхното ги срещна някак.

Той беше гневен, тя самотна...

По нечия прищявка се запознаха.

Без супернови,

без взривове и звездопади.

Просто се познаха.

Тя беше неговото топло-лично,

Той беше нейното стабилно рамо.

Но после слънцето изгря различно.

И някъде в небето те разбраха,

че тяхното небе не съществува.

Той е герой - не я предаде,

но тя разбра,

че с нея той ще е обречен.

Така се случи раздялата на

Орион и Касиопея.

Една история,

която - повтарям ви – е невъзможна...

и вечна в свойто съвършенство.

 

© Еле-на Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??