3 дек. 2011 г., 01:09

Разговор с Поета 

  Поэзия
568 0 4

Разговор с Поета

 

на Томи Таберман

 

на Т.Т

Питаха ли те
пред портите небесни
колко хора си обичал?
Каза ли им
в стихове и песни,
че с любов
в живота си притичал?
Зная,
че те лодката отведе,
вятър морски я подгони,
северът пред тебе поглед сведе
и сълзи отрони...
Да повярвам аз не мога,
че те няма на земята...
Ти си още жив,
 дишаш земно  в стих
и крачиш с рима
с любовта позната.
Питай, ако можеш, Бога
как направи тъй,
че вечно да те има?
И кажи на ангелите бели,
сребърни снежинки в зима,
че не знаят и не са видели
кaто твоята любов неповторима.

02. 12. 2011г.

На 3 декември е роден един истински северен поет, който  е мой любим поет и съм правила много негови преводи на български език. Един поет, отдал своя живот на човешката обич. Ако беше жив, щеще днес да навърши 64.

Има над 40 стихосбирки. Всеки негов стих е любов към човека. 

© Лидия Сиркавара Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Лидия прекрасно посвещение !Поклон пред перото ти!Поздрав!
  • Прекрасно!!!
  • "И кажи на ангелите бели,
    сребърни снежинки в зима,
    че не знаят и не са видели
    кaто твоята любов неповторима"

    Прекрасно е !Поздравявам те!
  • Красиво посвещение!
Предложения
: ??:??