25 февр. 2008 г., 19:10

Разказвам ти, слушай ме... 

  Поэзия » Любовная
1318 0 40

  Разказвам ти, слушай ме...

 

 

Белоснежkа eddie  (Ивайло Яков)

 

 

Разкажи ми за светлия брод -

оня път, разпалил звездите,

там, където за ласка - живот

всяка вечер се будят мечтите.

 

Ще разкажа, ти слушай унесено...

Има тихи легенди, поверия стари.

Самодивите шепнат ги песенно...

с думи жарещи палят пожари...!

 

Разкажи ми... за чистия свят,

онзи, дето прелял е от притча...

и в незрим от лъчи кръговрат

нежен блян и копнеж се пресичат...

 

Тоя свят е среднощно измислен,

изрисуван от влюбени устни...

Мога аз да го сбъдна във истина,

да обагря с цвят дните ти пусти!

 

Разкажи ми... Недей, замълчи!

С тиха ласка от сън събуди ме,

онзи път посочи ми с очи...

Пак с очите живот подари ми!

 

Аз мълча, ти притихваш унесен.

В самодивския огън огледай се!

Зазорява вън, чуй птичата песен,

и наяве по пътя последвай ме...

 

 

11.02.2008 г.

 

© Гергана Шутева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??