21 апр. 2024 г., 10:32

Разкодиране на светлината 

  Поэзия » Философская
103 3 7

РАЗКОДИРАНЕ НА СВЕТЛИНАТА

 

Дълго бродих по пътя към прашния град

с натежали нозе от умора.

И понеже и черното е също цвят,

още вярвам в летящите хора.

 

Не приемам, че в сянка и бледо лице

ще се скрия, защото е орис

някой ден да простя – и на враг, и крадец.

И порталът за тях е отворен –

 

там където е вечност и всяка душа

светлина е – добра и могъща.

Бог така ни е ваял и дано не греша,

че накрая в това ни превръща.

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??