26 мар. 2022 г., 16:37

Разкъсана Звезда 

  Поэзия
159 0 0

 

Не знам дали, някога ще дойдеш
да почукаш на моята врата,
от болката дали ще се трогнеш
с нож пронизала младостта.

 

И разтворила огромна бездна, 
в гърдите на моята съдба,
с ръка от ужас сътворена,
тя разкъса ранната звезда

 

в която гореше небосклона,
над детството с невинния смях
и вечер като майка грижовна,
му шепнеше- аз за теб изгрях.

 

Но ето, че днес тя е разпиляна
и прах е нейната светлина,
върху която се отвори рана,
разгърнала се в празнина...

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??