26 мая 2019 г., 18:38

Различна приказка 

  Поэзия » Другая
945 6 8

Различна приказка за вероятни сходства

разправят и през рамо плюят разказвачите.

Приседнали край лагерния огън на косачите

събираме искри – да търсим разни сродства

докато се вслушваме в словата на палачите.

 

Високо вдигнатите ни глави глаголът-сабя,

знаем, няма да пожали.  Мълчаната вода

бълбука в храстите и в дън-земя пропада,

съвсем като страстта, в едно с гнева, там, в ада…

Тогава яхва белия овен късмета на скръбта

 

и грейва слънцето на новия ни стар момент,

а черният се впива в соковете на пръстта.

© Лина - Светлана Караколева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??