20 авг. 2007 г., 09:29

Различните неща 

  Поэзия
693 0 24


                                   Зора. Слънцето изгря.
                                   Търкулна в небосклона
                                   часовете на деня.

                                   Вечер е. Изплува луна.
                                   Тайнства и магии
                                   забърква в нощта.
                                          -----------------
                                   Раждане. Начало . Живот.
                                   Шанс за величие.
                                   За други позор.

                                   Смърт. Едно от нещата.
                                   Но никога тук
                                   не умира душата.
                                         ------------------
                                   Любов. Омайване. Страст.
                                   Някой някого обича
                                   до несвяст.

                                   Омраза. Духовна немощ.
                                   Пълен живот
                                   със мъка и злост.
                                         ------------------
                                   Доброта. Радост в душата.   
                                   Винаги добре дошла 
                                   в сърцата.
   
                                   Лошотия.Чернилка. Тъга.
                                   Вещае жестока,
                                   злощастна съдба.
                                         --------------------
                                   Храм. Първо причастие.
                                   Няма безгрешници.
                                   Има Кръст и Разпятие.
    
                                   Затвор. Престъпление и наказание.
                                   Човешкото терзание
                                   за морал и състрадание.
                                         ------------------ 
                                   Прошката. Свобода на духа.
                                   Милостта да прощаваш
                                   Бог завеща.
     
                                   Мъдростта. Солта на живота.
                                   За умните рай.
                                   За глупците несгода.

                                   

© Магдалена Костадинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??