РАЗЛИЧНО ОБЯСНЕНИЕ В ЛЮБОВ
По-дълго искам да се застоиш
в градинката – до белите фонтани.
Все някога ще стигна до Париж.
Но точно днес копнея да остана.
Да гледам как един незнаен мъж –
разсеян, по алеята минава.
И люлякът, избухнал изведнъж,
покрива го с цветчетата лилави.
В очите му как тъмното вали
и как до звездна пепел прегорява.
Неказаното между нас дали
в душите ни застива като лава?
И забрави за идещите дни! –
с прогноза за връхлитащата зима.
Ако намериш сили, отмини.
На мен ми стига само, че те има.
© Валентина Йотова Все права защищены