18 jun 2024, 11:52

Различно обяснение в любов 

  Poesía » De amor
269 5 19

РАЗЛИЧНО ОБЯСНЕНИЕ В ЛЮБОВ

 

По-дълго искам да се застоиш

в градинката – до белите фонтани.

Все някога ще стигна до Париж.

Но точно днес копнея да остана.

 

Да гледам как един незнаен мъж –

разсеян, по алеята минава.

И люлякът, избухнал изведнъж,

покрива го с цветчетата лилави.

 

В очите му как тъмното вали

и как до звездна пепел прегорява.

Неказаното между нас дали

в душите ни застива като лава?

 

И забрави за идещите дни! –

с прогноза за връхлитащата зима.

Ако намериш сили, отмини.

На мен ми стига само, че те има.

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??