25 мар. 2011 г., 00:40

Различното днес 

  Поэзия » Любовная
862 0 8

Аз не искам да бъда красивия спомен,

нарисуван потайно в сърцето.

Нека бъда вълната в прибой вълноломен,

гръм разкъсал плътта на небето.

 

В твоя сън не съм котва, пристанищно вярна

дом, във който покоя намираш,

моят ден разнолик е и труден навярно -

разпилени мечтите събираш.

 

С мене твоето днес е различно от вчера

лудо, живо и някак нащърбено.

Сам не знаеш ти губиш ли или печелиш

и защо все стихийно се връщаш…

 

Потърси ме... Камбана оглася  сърцето,

и звънът й ме кара да пея.

Боса тичам из сухи стърнища в полето –

стига само с любов да живея.

 

 

 

 

 

© Йорданка Господинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??