31 мар. 2019 г., 10:56

“Разместване” 

  Поэзия » Любовная
887 3 2

 

Замислен човек в кафенето, на маса със надпис ‘Последна’ 
чете своя вестник
Отсреща в кафето, на маса с надпис ‘Поредна’
Чете своя вестник,
досущ като него
Жената от сънищата на маса ‘ Поредна’ 
И там и там
Тогава и тогава 
Се случва нещо 
необратимо 
Във вестника пише, че някой 
Крадец 
Със тъжна усмивка
Крадял маси от кафенето безпаметно тихо
щом паднел измамния здрач
Там и там
Тогава и тогава 
Крадецът решил да размени надписа на две случайни или не, изящни маси
Поредна , последна , поредна ,последна 
Последна,  поредна - Готово! 
Доволен от подвига скрит в тъмнина, крадецът-любовник на кафеджийските маси, гордо затръшва вратата и оставя душата си някъде в мрака. 

Жената от маса със надпис ‘Поредна’ 
ефирно пристъпва 
към маса ‘Последна’ 

...
Мъжът затваря вестника, потреперването на ръката му обаче пуска хиляди пеперуди да изхвърчат от сивите страници
Първата се казвала Спомен.
Оглеждайки се в очите на жената от сънищата 
‘Последна’ е отново на мястото си
...
Срам за крадеца! Възхвала за крадеца!

© Си Ляна Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??