Разминаване
Защо толкова рано ти си се родил,
защо аз толкова съм закъсняла,
та светът любовта ни е забранил
и всички искат нашата раздяла...
Защо сега в живота ти се появих,
когато да се влюбваш ти е късно,
защо цял живот семейство си градил,
а аз за миг от тях да те откъсна...
Защо така съдбата ме наказва -
да е грешна първата ми любов,
а ти, когато всичко си постигнал,
друга да събуди в тебе зов...
Защо любовта е толкова жестока,
да имаме откраднат миг и той проклет...
Защо като да се влюбя молех Бога,
той ме срещна точно с теб?!
Да, знам, че аз съм много малка,
а ти имаш съпруга и деца,
в очите на света сме жалки,
а толкова ни е искрена любовта...
Не плачи, сега е време за раздяла,
виновни няма, Бог така е решил,
просто аз съм много закъсняла,
а твърде рано ти си се родил...
24.07.2009
© Радослава Михайлова Все права защищены