Размисли на един баща
" Ако срещнеш добър човек, убий го, за да не се мъчи"
Ст.Цанев
Убиваш ме, дъще!... Умирам от страх...
Добър човек да не станеш...
Греховно говоря пред Бог и Аллах,
но болка разкъсва ме!... Знаеш...
Разказвах ти много, че чисти сърца,
най-лесно пробождат се с клюки!
И кървави храчки в неравна борба
по Злото ще храчиш наслуки...
Най-светлите помисли раждани – там
в душицата – пъстри мъниста,
подлец непознат ще ги стъпче без срам,
ще окаля усмивката чиста!...
Не ща да си жертва, а вълк като мен,
но в овца се превърнах!... Не споря!
Че вълци отстрелват почти всеки ден!
Не слушай какво ти говоря...
От мъка пропити са тези слова,
скатани дълбоко в сърцето!...
Наяве едва ли кураж ще сбера
да убия във полет Детето!...
© АГОП КАСПАРЯН Все права защищены