1 нояб. 2011 г., 19:52

Размисли на първи ноември 

  Поэзия » Другая
424 0 1
РАЗМИСЛИ НА ПЪРВИ НОЕМВРИ

Поклон, будители от тъй далечни, тъмни времена -
сега в очите на следовниците ваши крее светлинка
надежда, че редиците им няма бързо да се претопят
във океана бездуховност, който мръщи се и ги залива
с пошлост, еднодневни страсти, суета и простотия -
(логорея, без дълбочина и смисъл лее се като стихия...)
Добре, че има ви - да не потънем във забрава...
В горещо слово родолюбно, музика и песен автентична
от поколение на поколение предавате пламтящата си истина,
а тя пронизва на избраните душù сърцата,
учители народни, и поети, и художници -
те чисто злато самородно са...

Но нека почетем с поклон и делото на други двама братя -
Свети Козма и Свети Дамян - лечители безсребреници,
чието дело днеска също чества се...

1.11. 2011

© Хрис Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??