7 окт. 2017 г., 23:31

Размисли над чаша вино……. 

  Поэзия » Авторская песня
1003 2 1

Размисли над чаша вино…….

 

Днес е дъжд, а утре – сняг и времето е мой враг

Стоя със чаша вино в ръка, в стая притъмнена и гледам

през прозореца капещи листа.

Задавам си въпроси, а отговори за тях аз нямам.

Защо ли хората изневеряват, защо потъпкват доверието свято

те лутат се и търсят най-доброто, за подвизи алчни и лицемерие скрити.

Защо създават се децата, щом и тях включват ги в играта.

Какво делят, какво се карат, защо се те в сърцата нараняват.

Защо очите ви са нейде в поглед чужд, защо забравяш ти клетвата си свята.

Защо цената на морала е паднала в канала.

Защо жените лесно се разплакват, защо кокетничат и важничат.

Изискат с ярост любовта и борят се за нея, а после като стар парцал

захвърлят я и казват ти – не си доразбрал.

Реших да му отпусна края и много да не мисля.

Отговори на тез въпроси нямам – е нека по-умните от мен

с шепи да раздават.

 

© Николай Стоянов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??