И кокошките вече не са щастливи!
Нито пък агнетата на заколение!
По телевизиите дават цените игриви.
Старци жаждат Великденско намаление...
Всеки ден е подарък от Бога за всеки:
добре,че не знаем за този друм последен!
И тръгнали по свои и чужди пътеки,
всеки от нас не мисли по въпроса конкретен.
Но в деня, когато Юда си брои парите,
а търговци продават прескъпо колкото могат:
дано се досетят,че на децата сълзите,
останали сираци,са всъщност сълзите на Бога!
© Стойчо Станев Все права защищены
Приеми моите пожелания за също такова състояние!