18 февр. 2024 г., 22:29

Разплакана свобода 

  Поэзия
126 1 2

Как да пиша лесно днес, когато

думите най-тихи ще открият,

как тъгуват те за твойта свята,

чистата република ще мие

 

срам и страх, тъга, и болка, горест,

как, къде отиде свободата,

има ли, за нея кой се бори,

още ли я чакаме, борбата

 

кой ще продължи в модерно време,

водят ни опасни ренегати,

сеят на земята змийско семе,

щедро брата щатски ни изпрати.

 

Българското днеска който тачи,

чуждото над родно триумфира,

беден и сърдит народ се влачи,

кой е той и сам не се разбира.

 

Колко светлина към нас изпращаш,

пак да се събудим, с вяра чакаш,

робството по гърлото ни дращи,

крехка свободата в нас проплака.

 

 

 

 

© Милена Френкева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??