23 авг. 2011 г., 12:50

Разпознаване 

  Поэзия » Философская
491 0 5

Човек познават по това:

кой колко взел и колко дал е.

Не трябват никакви слова.

И куче ще го разпознае.

 

Един богатства трупа вред -

в пари залага си душата,

а пък отсрещният съсед -

бедняк - свирука си кантата.

 

Така животът си тече

по бързеите скоротечно

и само някой да рече

за теб добро - оставаш вечно.

 

Останал си му в паметта -

творението изначално,

като наследник на света

с печат на времето сакрално.

 

Човек познават по сълза

отронена във миг прощален,

понесъл своята съдба

по пътя, след конеца ален.

 

© Иван Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??