РАЗПОЗНАВАНЕ
Завидяха хората на Господ,
поискаха да станат богове.
Но да си Бог не било просто -
над глупави човешки умове.
Изсмя се Бог на тяхното величие.
На страдащите даде светлина.
Онези ги погледна с безразличие
и повече не ги позна.
© Албена Стефанова Все права защищены
С обич!