14 апр. 2023 г., 19:21

Разпятието на народа 

  Поэзия » Гражданская
287 0 0

Цяла България смукаха, рушиха,

много от бедните не се спасиха,

но българският лъв ще се събуди,

че грабен е сиромахът, що се труди,

през целия живот е лъган, мамен,

а на богатия сърцето е от камен,

то не се трогва, не трепти, не пее,

за чужда сметка изедникът живее,

но българският лъв в целия си ръст

ще се изправи, че разпнат е на кръст!

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??