29 февр. 2012 г., 16:25

Разстояние 

  Поэзия
666 0 2

въпреки еднаквата си дължина

някои разстояния са по-кратки от други

и не са подходящи за перипатетици

за алкохолици и за астрофизици

по ред причини като например

деформацията в обичайните траектории

и липсата на орбити (очните не се броят)

различните дължини на вълните

също оказват известно влияние

но като цяло рядко се случва

да има повече от две други ръце

на една ръка разстояние

трудно е да се определи на око

дори и с приблизителна точност

границата на опасната близост

дали са пунктирани контурите ѝ

или са видимо удебелени

и има ли нещо общо тази граница

с границата на Рош

и с граничните ситуации на Ясперс

в общия случай отговорът

е отвъд границата на

производствените възможности

на случайността

© Мария Василева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Откакто изобретиха безжичните технологии, дебитът на литературата ми намаля експоненциално...
  • Май сме специалисти по някои физични и астрономични въпроси. Въпросът е с литературата...
Предложения
: ??:??