10 окт. 2023 г., 16:04

Разсъждения по Самюъл Бекет 

  Поэзия
174 0 0

 

Всички чакаха Годо 
и задаваха въпроси
до безлистното дърво.
Вятър питанките носи. 

 

По-абсурдно от света
няма в цялата вселена.
С едноцветната дъга
отговорът е дилема. 

 

Всичко чакаха смирени,
а Годо съвсем го няма.
Няма бесни, разярени...
Липсата му не е драма. 

 

Само в малката страна,
чакането е авария.
Там е друга светлина.
Всеки знае за България. 

 

Чакат всички примирени.
Философски аз се паля.
Нямат другите проблеми,
ние гониме Михаля... 

 

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??