Забързан ден,
инертност и досада.
Това за мен,
на друг му стига листопада.
От борч в лъжа,
от истина в омраза.
Засмян тъжа,
без думи правя фраза.
Набит на кол,
пулсира моят дух,
съблечен, гол,
разбит на прах и пух.
Студен вампир
набива остро стреме.
Фалшив кумир
се кара - няма време!
Мълча и слушам,
но на глас не смея
да се разпсувам,
нали уж себе си живея!
© Ботьо Петков Все права защищены