11 февр. 2023 г., 23:06

Речено-сторено 

  Поэзия » Философская, Гражданская
1138 0 1

                                     Речено-сторено

 

 

Когато кажеш ти дума една,

която е излязла от твоята душа.

Ти бъди зад нея дума мъжката,

дума една достойна с честта!

 

И нека Реченото да бъде Речено,

и Стореното да бъде Сторено сега.

За да ходим хората с вдигната глава,

да не се срамуваме пред нашите чеда.

 

Защото те по пътя ни вървят нали,

по стъпките които ние оставяме.

Затова бъди себе си и в трудни дни,

и нека корените си не забравяме!

 

И Реченото-Сторено да бъде и сега,

последвали ни примера нашите деца.

Да възпитават и те като нас някога,

да държат на думата си техните деца!

 

 

 

© Валентин Миленов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??