Речено-сторено
Когато кажеш ти дума една,
която е излязла от твоята душа.
Ти бъди зад нея дума мъжката,
дума една достойна с честта!
И нека Реченото да бъде Речено,
и Стореното да бъде Сторено сега.
За да ходим хората с вдигната глава,
да не се срамуваме пред нашите чеда.
Защото те по пътя ни вървят нали,
по стъпките които ние оставяме.
Затова бъди себе си и в трудни дни,
и нека корените си не забравяме!
И Реченото-Сторено да бъде и сега,
последвали ни примера нашите деца.
Да възпитават и те като нас някога,
да държат на думата си техните деца!
© Валентин Миленов Всички права запазени