6 авг. 2023 г., 16:52

Рециклиране на боклука 

  Поэзия
147 1 0

Какъв човек! Какъв боклук! Проядена дантела!

Свит в своето русло, ръждясала табела!
Самин, кат куче! Вие в полунощ! Плаче му душата.
Характер лош. Напусна си деца, жената!

 

Съветник в дом с алкохол приятел. Предател може би!
Но чашка празна не търпи! Защо ли се пропи?! 
Събират се стените празни. Пада и тавана.
Светът се тъй върти, нищичко не остана!

 

Проплаква ясно кукумявка. Трикратно пее.
Весталката на бяла светлина в нощта живее.
Дантелата проядена разпада се на дреб.
Разтваря се небето и понася облак блед...


 

© Кремена Арменчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??