19 нояб. 2010 г., 14:10

Реквием за последния ближен 

  Поэзия » Другая
1171 0 36

 

Отдавна вече нищо не е същото.

Мъжете не се връщат от морето.

Таванът не е кулата на къщата

към всички недолюбени небета,

 

когато както мен си те обичах -

по-честно се обича само близък

и онова сакато лястовиче,

напукало мечтите на ескизи.

 

Саката бях. Такава те и любех -

с едното си сърце и голо рамо.

Обикна ме, когато те изгубих

и тихичко изплаках всеки камък.

 

Но за любов такава нямам сила -

ни себе си, ни тебе да обичам.

По-честно е да си ми ближен, мили.

И да се пукне мъката ми птича.

 

Отдавна няма как да бъде същото –

моретата отнесоха мъжете.

Отнесоха и любовта, и къщата.

Останах аз - в сълзата ти да светя.

 

© Дарина Дечева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??