26 сент. 2008 г., 16:44

Решила бях... 

  Поэзия
505 0 11
 

Решила бях,

че всичко ми е ясно,

че мога всеки ред да прочета,

че има смисъл,

даже и когато

ми се изплъзва

някак мисълта.

Решила бях,

че този свят е лесен,

че всичко е

логично

до безкрай

и няма как

да ми се случи нещо,

без аз да мога

да го разбера.

Решила бях,

че ти ще ме обичаш,

че всъщност

ти за мене си роден;

каквото и да правя,

ще се връщаш

и ще останеш

винаги до мен.

Решила бях,

че мога да постигна

дори и най-химерната мечта.

 

Решила бях...

 

Но ето,

че осъмнах

единствено

с молитва

за това...

 

© Руми Бакърджиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??