Ретро
И пак съм лека и духовна,
обичаща живота до разпад.
Студена някак, безтегловна -
без чувства, зимен водопад.
Вървя през мислите на хора,
забързани от своите дела.
Усещам слаба преумора,
събирам сили, викам те: „Ела!".
В деня ми никъде те няма,
обзема ме тревога и тъга.
За миг съм сякаш глухоняма,
поглеждам - има ли дъга?!
Изчезват всички цветове
и хората са черно-бели.
Живееш в други светове -
аз със спомените пожълтели…
© Манипулирам Все права защищены
Стихото ми хареса! Поздрав за това, М.!