15 сент. 2017 г., 11:32

Рилски пориви 

  Поэзия » Другая
422 0 0

Ситни стъпчици сред каменисти отливки,

назад остана и последният клек,

пред очите ми неземните рилски извивки,

усещам се малък, незначителен и лек.

 

И ето го, горе, сякаш се присмива,

Рилският великан, покривът на света!

Връз него забит е с неразгадаема сила

Трибагреник горд, танцуващ по върха!

 

Вятърът пее,

настръхнали долу са полята,

студ в гърдите блъска,

а мий топло на душата.

 

От цялото българско величие,

почувствано горе в планината,

питам се Аз, защо ли ние

забравяме, че земята ни е свята?

 

Де е България, де са селата?!

Де отива езикът, сладък за устата?

Де са бабите, месещи хляба в ръката,

де са децата, стъпящи боси по тревата...

© Миро Милев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??