10 мар. 2013 г., 22:28

Рисуват птици 

  Поэзия » Другая
542 0 4

Рисуват птици във небето свободата,

окъпани в сияние от мека нежност.

Трепти в пространството юздата

на времето като снежинка от безбрежност.

 

Рисуват сила птичите ята в  небето -

в размаха на крилете им е изразена.

Опорна точка писана от житието,

посята в пръст, вода, в мелодия родена.

 

Рисуват птици красота във висините.

Съперници на многоцветните дъги,

те са орисани сред пулса на звездите

да сътворяват радост от тъги.

 

Любов рисуват две зовящи птици,

една към друга, в ритъма на ритуала.

Поглъщам ненаситно със зеници -

любов очаквана, любов мечтана.

 

© Диана Кънева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??