21 нояб. 2017 г., 22:05

Родопа планина 

  Поэзия » Другая
471 0 1

                  Родопа планина

 

Колко красива е нашата страна България!

В нея се издига Родопа планина.

Изправям се пред нея в захлас сега,

прекрасна гледка, преливаща се картина една.

Есенна​ картина, гората с различни цветове –

зелено, кафяво, жълто, оранжево и бяло по върхове.

Тази планина е родила не един юнак,

в борба за свобода той развял байрак!

А планината скривала ги в своите недра,

като майка закрилница за тях тя била!

Родопски гайди свирят мелодия една,

малко момиче с носия запява песента.

Песен от народа за неговата съдба!

Старият гайдар наведе се сега,

целуна малката певица, нейната ръка!

Планината сякаш замлъкна, красотата се допълваше с песента!

© Валентин Миленов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??