10 мар. 2009 г., 14:54

Рожден ден 

  Поэзия » Философская
1102 0 3

 

Тъгуваш, знам, страданието е ужасно...

Дяволът със теб се подиграва.

Даваш всичко от себе си, това е ясно

и искаш взаимност, каквато подобава.

 

Любовта ти се изплъзва с всеки изминал ден,

приемай нещата каквито-такива.

Навръх 60-я ти рожден ден,

радвай се, че си жив и още те бива...

 

Животът е хубав, редят се ден след ден

Не унивай, приятелю, лек се намира.

Неотдавна тревогите навестяваха и мен,

но и без любов се живее, не се умира.

 

Двойствен, хаотичен е твоят живот,

но имаш семейство, което обожаваш.

Нищо,че брака за теб е хомот,

за повече от това не бива и да се надяваш.

 

Нека и занапред да си обичан,

здрав, красив и все така различен.

Знам, че е недодялан моят стих,

но важното е ти да си щастлив.

© Димка Първанова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Прекрасен стих, Дими!
    Изобщо не е недодялан!
    Така го почувствах!
    Много е искрен !
    Успех !
  • М да, живота наистина е кратък.. И въпреки трудностите, с които е изпълнен е красив.
  • И хич не е недодялан!!! УСМИВКИ!
Предложения
: ??:??