Р О Ж Д Е С Т В О
Във пещерата на един живот
светкавица разкъса тъмнината.
Звезда-орисница по блеснал свод
венча надеждата за светлината.
Ще избуява крехкото стебло
на чувството, надигнато на пръсти.
В мига на тайнственото Рождество
Спасителя целувам и се кръстя!
© Мария Панайотова Все права защищены