6 окт. 2022 г., 10:38

Рокля от дъга 

  Поэзия
219 0 0


Денят окъпан в слънчеви лъчи
роди се днес...
и роклята ми се стопи!
Превърна се във захарна дантела
На пеперуда танца проследих
На златен бряг ме тя изведе...
И с морска пяна роклята смених
С делфините играх и смях се
С медузи феерични,
във дълбините запознах се...
А сетне,
уморено на брега поседнах...
Зачаках слънчева пътека
със лунната,
да се смени...
Денят отново да се прероди
във слънчеви лъчи окъпан
и от дъгата,
нова рокля да ми подари...

 

Valentina Mitova

17/06/2020

© Valentina Mitova Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??