Последна продуктивна роля,
а после stop в авенюто
на отминалото време...
а заслужаваш всичко,
с което някога животът
сладък е бил...
някой обувките ти иска -
твоята позиция изходна -
хвърли стрелите си,
извикай старата защита -
заговор с мълчанието...
изпитание и срам
убиват душата, а тялото
не иска да умре...
стари бастиони обикаляш -
пустош, разширени ноздри
тъгата вдишват,
уж светло е,
а матово било...
не се сърди,че си мъж,
своя гняв притъпи,
душата знае - тук някъде
все още любовта я има,
тук някъде трябва да е...
01-10
Да е честит денят на възрастните хора...
© Дима Все права защищены