16 июн. 2006 г., 21:55

РОСЕН 

  Поэзия
920 0 8
                          РОСЕН

Р;Росен/кон/
К;Кивот/дон/
А;Автор/мавтор/

А;Защо, Смьртта табу е тема?
   Дали ни дава или сал отнема?
   Вьпросите са ''лозе не обрано''
  
но май, че живите вьлнуват само!

-  По пьтека тьй широка,
   от кьм източна посока,
   задал се дон,Кивот
   връз своя кон с хомот.

К;Денят започва с обещания,
   за да ги изпьлни - имам знания,
   че трябва сам да му помогна,
   пьк дано го трогна...

А;Си мислеше Кивот на глас,
   а коня Росен вьв захлас,
   хем тъпо слушаше го веч,
   че не вдяваше от хорска реч.

Р;Що ли казва, сал мармори
   или тъйцък ми се стори,
   че приказката, П-Р-Р е верна,
   че мен ще храни сьс люцерна?

К;Всяка сутрин долсинея, Донка
   сьс кобилата си, Чонка
   по пьтеката минава.

Р;П-Р-Р, май люцерна ще ми дава!

К;Поздрава й тъй се свиди,
   сякаш скъпи стриди
   в ресторант ще черпи мене.

Р;П-Р-Р, досадно стреме!

К;Пьк сьм влюбен до уши, червени.

Р;П-Р-Р, люцерната - за мене!

К;Копнея аз по тебе.

Р;П-Р-Р, сено поне бе!

К;Хич не ме поглежда.

Р;П-Р-Р, веч и трьни са надежда!

К;Внимание как да привлека?

Р;П-Р-Р, цял вьв пот тека!

К;Ето, Донка се задава!

Р;П-Р-Р, веч ми прилошава!

А;И падна Росен клети,
   че подвиха се нозете
   недохранени във тоз живот,
   ни с люцерна ,ни сьс зоб.

   Тогава долсинея Донка
   глътна своята бонбонка,
   че уплаши се тотално
   и загледа жално!

   Росен прьхна за последно
   и както си е редно,
   душа му отлетя лежерно
   на поляна тучна сьс люцерна.

   А дон Кивот и долсинея Донка
   /веч без нейната бонбонка/
   за Росен заедно скърбиха
   и в тьгата обща, любовта откриха!!!

   Защо Смьртта табу е тема,
   дали ни дава или сал отнема?
   Вьпроса сложен ''лозе не обрано''
  
Дали нас живите вьлнува само?

Р;Абе не е толкоз черна,
   П-Р-Р, че хубава люцерна!

© Ивайло Яков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • По различен е
  • Закодирания смисъл е безспорен факт. Визирах формата на стиха.
  • Благодаря ти ,Златке!Темата е Смьртта,но я представих по вьзможно най лекия начин!
  • Забавно стихче, Иво.
    На мен лично повече ми допадат други твои стихове - БОЛКА В БОЛКАТА, ТВОЕТО НАЧАЛО.
    Но е хубаво да се експериментира. Поздрави
  • Благодаря,няма да ви плаша но има и втора част
  • Ех Еддие Еддие,
    туй е тема -алангле,
    за живота и солта-та дори за захарта;
    А поета за награда получава
    си шестичка със люцерна и мастичка!
  • Наистина оригинално!!! Поздрави, Иво!!!
  • Браво, Иво!
    Интересно поднесена тема! Поздравче!
Предложения
: ??:??