20 сент. 2015 г., 21:20  

Рошка кокотка 

  Поэзия » Для детей
728 0 9

Наш'та Рошка котарана,
запристъпва към дивана.
Предоволна се размърка.
Май гласи се пак да хърка.

Хапнала е тя безспорно,
"Уискас" с рибка предоволно.
Сръбнала си е водица,
минерална, от Твърдица.

Като всяка глезла котка,
Рош гальовна е кокотка.
Стъпва фино, манекенски
и мърмори тя... на френски.

- Вижте моята осанка,
кръшна е като фиданка.
и с опашка, кат къделя
облак пухкав за постеля.

Ах, ти, Рошке мърморанке!
Ах, ти, хитра мързеланке!
Бързо ставай от дивана!
Виж мишоците в капана.

 

© Таня Мезева Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??