16 мая 2008 г., 06:33

Роза от брокат 

  Поэзия
680 0 2

Роза от брокат

Затвори очи и слушай в тишината
една вълшебна приказка позната.
Разказва тя на цялата вселена,

а нейното вълшебство ни променя...

Плете магия синя тъмнина,
думи сред мълчание притичват.
Някъде отваря се врата,
стихове вълнуващи избликват.

Росата хладна къпе се в зора,
а розата свенливо сред росата
усмихва се блестяща в утринта,
облича се в брокатена украса.

В море цветя изправила снага,
вълни от ароматна обич плиска,
броката розов нежно разпиля,
със него пише стихове изискани.

С обич от брокатената кръв
капчици брокатени разпръсна,
в утрото усмихна се светът
усмивката му в розата разцъфна...

© Емилия Миланова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??