8 дек. 2007 г., 00:13

Розата 

  Поэзия
741 0 7
Живота ми краси една червена роза,
но поисках аз веднъж да я откъсна
и да поема от нея аз любовна доза...
Но розата умря и пръсна се.
Уви, не знаех, че тя, горката, искала
някой просто да я стопли
и че с години е устисквала...
А аз, глупакът, я разчоплих!
Сетне почна тежката й участ
и черна тъмнина обзе я,
сякаш малките й сили да изсмуче...
Без да има капка провинение.
И се чудиш ти, приятелю,
какво толкоз - роза като всяка.
Но ти не знаеш колко обаятелен
е светът около нас и колко е еднакъв...
Тази роза бе едно момиче,
на което бях приятел,
но то бе красиво... и ме изкушаваше...
И трябваше да съм внимателен.
Но незнайно как се влюбих
и пожелах да я откъсна, да е моя
и... чувствата ми се събудиха...
Разтурих аз на розата покоя.
Тя не искала любов от мене,
а просто мъничко разбиране.
Тя, горката, искала смирение...
За розите е туй стихотворение!
За всички рози по земята,
които търсят уединение,
за тия, що за нашата любов
се отплащат с отчуждение...
Аз много исках розата,
но спря да бие нейното сърце.
Навярното под угрозата,
че не ще я стоплят моите ръце.
Поетът чувствата си да излива -
затуй измислена е прозата.
И може би защото бе красива,

може би затуй откъснах розата...

© Валери Шуманов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Определено ми въздейства,защото знам за какво говориш...много ми хареса стиха ти!!!
  • Прекрасен стих, толкова много емоция...
    Поздравления!
  • Браво!
    Трогна ме , Валери...спомни ми аромата на розата.
    Прекрасно пишеш,радвам ти се от сърце.С обич.
  • Прекрасно е! Продължавай в същия дух, имаш голям талант
  • Много емоция има в стиха ти!Поздрав за искреността ти!
  • Откъснал си я, защото наистина си искал тя да бъде твоя роза. Само че тя,или не е била за теб, или просто си я откъснал прекалено рано...
    А стиха ти определено е способен да докосне всяко цвете. Въпросът е да познаеш кое е твоето цвете и кое е твоето време...
    Поздрави!

  • Браво, Валери!
    Усетих аромат на роза!
    Браво!
Предложения
: ??:??