Няма улици,
няма лица.
Разпищял се е СОТ-а,
досущ Йерихонска тръба
в преситени, нагли сърца...
Пауза.
После живота.
После Содом и Гомор.
Само кръстът на хълма
още вярата мъчи
и не вярва че има Съдба
- безстопанствено куче
от бездомния двор.
След трите конника,
преди последния речeтатив
делят две бабички изстиналата каша.
Нали си жив. Нали си жив.
Нали усмивката ти е подгонила Вселената на паша.
© Георги Динински Все права защищены